Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Η λύση

    Αν πραγματικά θέλουμε λύση στην αρρωστημένη κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει θα πρέπει να σκεφτούμε εκτός των ορίων νόησης που μας επιβάλλει η καθεστηκυία πολιτική και οικονομική elite.
    Η τεχνολογία έχει αντικαταστήσει την ανθρώπινη εργασία σε ποσοστό που ξεπερνάει σε πολλές περιπτώσεις και το 80%, με αποτέλεσμα όλος αυτός ο εξοικονομούμενος χρόνος αντί να ελαφρύνει τους ανθρώπους από εργασία και να τους προσφέρει ελεύθερο χρόνο και πραγματική ελευθερία κινήσεων και σκέψεων με έναν παράλογο τρόπο έχουν καταφέρει να φορτώσουν με εργασία όλους όσοι εργάζονται και να κρατούν σε αναμονή για εργασία τους ανέργους. Το κέρδος το λυμαίνονται τεχνηέντως οι τεράστιες πολυεθνικές εταιρείες και οι τράπεζες.
    Για να εξισορροπηθεί η κατάσταση άμεσα θα πρέπει να γίνουν τα εξής.  
Άμεση επαναφορά των μισθών όχι στα 700 ευρώ όπως ήταν πριν την τεχνητή κρίση αλλά στα 1000 ευρώ,(ή το νόμισμα που θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός με δημοψήφισμα), μείωση των ωρών εργασίας από 8 σε 5 για να εργαστούν ( και όχι να απασχοληθούν) περισσότεροι άνθρωποι, σεισάχθεια σε όλους τους πολίτες και προς τις τράπεζες και προς το κράτος, κατάργηση των νόμων όλων που μπλοκάρουν κάθε παραγωγική προσπάθεια των Ελλήνων πολιτών και οι Έλληνες πολίτες θα έχουν προτεραιότητα στις επενδυτικές προτάσεις, κατάργηση της έννοιας του επιτοκίου και του τόκου στις τραπεζικές εργασίες ( απλά σε κάθε τραπεζική εργασία θα χρεώνεται ένα ποσό σταθερό και ανάλογο της εργατοώρας που ασχολείται η τράπεζα μαζί σου), έτσι οι τράπεζες ΔΕΝ θα ορίζουν την οικονομία αλλά θα διευκολύνουν απλά. Εφαρμόζεται ένας ενιαίος φόρος προς όλους έτσι που το σύνολο των χρημάτων που συγκεντρώνεται κάθε μέρα θα είναι γνωστό σε όλους τους πολίτες καθώς και το που ξοδεύονται τα χρήματα αναλυτικά. Ο ενιαίος αυτός φόρος δεν θα είναι άλλος από τον φόρο της ΔΕΚΑΤΗΣ όπως σοφά μας δίδαξαν οι αρχαίοι Έλληνες.
    Ασφαλιστικά ταμεία ΔΕΝ θα χρειάζονται γιατί κάθε Έλληνας με το που γεννιέται στη χώρα ασφαλίζεται αυτόματα και υγειονομικά και συνταξιοδοτικά.
    Οι δημόσιες υπηρεσίες που θα παραμείνουν θα είναι αυτές που έχουν ανάγκη πραγματικά οι πολίτες ενώ οι υπόλοιποι θα εργάζονται είτε στις νέες επενδύσεις που θα γίνουν είτε ανάλογα με την ειδικότητα θα καλύψουν τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν λόγω της μείωσης των ωρών εργασίας. Οι άνεργοι θα αμείβονται στο 80% του μισθού που έπαιρναν πριν γίνουν άνεργοι.
    Όλα αυτά μόνο με πλήρη έλεγχο της εθνικής οικονομίας και εθνικό νόμισμα.
Αυτά ως μία πρώτη γεύση για το πώς μπορούμε να κάνουμε την ζωή μας ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκέφτομαι άραγε;

Σήμερα ξύπνησα και αποφάσισα να κάνω κάτι που έχω ξεχάσει να κάνω. Να παρατηρήσω μέσα στη ζωή μου. Όχι μόνο στο σήμερα και στο χθες αλλά κ...